Priporočila glede izbire in namestitve grelnih plošč Trotec

1. Potrebno grelno moč za posamezen prostor določimo s pomočjo naslednje tabele:

izracun moci

2. V primeru prostorov nepravilnih oblik (npr. črka L) ali izrazito podolgovatih prostorov sta boljša izbira 2 grelni plošči manjših moči kot ena grelna plošča večje moči.

3. Za kopalnice je priporočljivo izbrati 20-30% večjo grelno moč kot je izračunana moč po zgornji tabeli. Tudi sicer velja pravilo, da več grelne moči ne škodi. Poraba električne energije v takem primeru ne bo večja, saj bo grelna plošča vključena manj časa, hladen prostor pa je možno z močnejšo grelno ploščo tudi hitreje ogreti.

4. Grelno ploščo namestimo na sredino daljše stene in sicer tako, da na nasprotni strani ni večjih steklenih površin. Če ima prostor zunanje stene, je to praviloma na notranji strani ene od zunanjih sten.

5. V primeru prostorov nepravilnih oblik upoštevamo, da pri ogrevanju "sodelujejo" stene in predmeti, ki so v "vidnem polju" posamezne grelne plošče.

6. Pri izrazito podolgovatih prostorih namestimo na isto daljšo steno dve grelni plošči, ki sta med seboj razmaknjeni (vsaka na sredini svoje polovice prostora). 

7. V kolikor ne najdemo primernega mesta za stensko pritrditev, lahko z dodatnimi nosilci pritrdimo grelno ploščo na strop. Pritrditev na strop ni ustrezna izbira v primeru PVC ali tekstilnih talnih oblog in tepihov, saj tla ne bodo "sodelovala pri ogrevanju" oziroma bo učinek bistveno slabši kot pri parketu, laminatu ali keramiki.

8. V kolikor ne najdemo primernega mesta za stensko pritrditev, je opcija tudi talna postavitev z uporabo dodatnih nosilcev za samostoječo postavitev. V tem primeru lahko v ogrevalnem obdobju grelno ploščo postavimo npr. pred stekleno steno ali pred radiator (če ga ne uporabljamo), kadar ogrevanje ni potrebno, pa jo enostavno pospravimo. 

Za več informacij nas pokličite na

041 643 594

ali pišite na

info@irpro.si.

facebook

mimovrste partner

stropna IR grelna plošča Byecold HH1006

byecold stropni ir paneli

700 W, 1027x627 mm
ogrevanje bivalnih prostorov 7-14 m2
z dostavo in 5-letno garancijo
237,00 EUR
189,60 EUR

 

IR grelna plošča Trotec TIH 900 S

trotec tih 700s m

900 W, 1205x755 mm
ogrevanje bivalnih prostorov 9-18 m2
z dostavo in 2-letno garancijo
200 EUR

 

NOVO - ODKUP GRELNIH PLOŠČ

Niste povsem prepričani, ali je IR ogrevanje prava izbira za vas?

Izkoristite možnost enoletnega preizkušanja IR grelnih plošč Trotec za samo 48 EUR.*

*V 12 mesecih od nakupa odkupimo vašo grelno ploščo za znesek nakupa, zmanjšan za 48 EUR.